La Sportiva Solution kiipeilykengät

(Naisten mallin löydät tästä)

”Näillä Henkka kiipesi Fican. Hyvän mielen kengät :)”

Solution kiipeilykengillä voi kiipeillä monenlaisia reittejä.

Italialainen La Sportiva yrityksenä sai alkunsa vuonna 1928 kun Narciso Delladio ryhtyi valmistamaan käsin nahkakenkiä tukkijätkille ja farmareille. Sama intohimo kenkiin on säilynyt myöhemminkin: 1980-luvulla yritys keskittyi vahvasti laajentamaan mallistoaan kiipeilykenkien puollelle mikä osoittautui suureksi menestykseksi. Ja hei, kyllähän italialaiset tietävät kengistä enemmän kuin kukaan.  Tällä hetkellä La Sportivan päämaja sijaitsee Fiemme Valleyssa Italiassa ja yritys myy kenkiä yli 70 maassa maailmanlaajuisesti. La Sportiva ja kengät ovat jo erottamaton yhdistelmä.

La Sportiva Solution kiipeilykenkiin on luottanut jo vuosien ajan muuan Nalle Hukkataival, ja onpa viime aikoina Adam Ondran nähty työstävän kysienen kiipeilykenkämalli jalassa sellaista reittiä kuin Silence Norjan Stavangerissa. Muita kiipeilijöitä jotka luottavat näihin ovat muun muassa Sasha Digiulian, Jakob Schubert, ja Patxi Usobiaga, vain muutamia mainitakseni (Daniel Woods kiipesi näillä useiden vuosien ajan kunnes loikkasi Evolvin leiriin).

Kumina käytetty XS Grip 2 on yksi markkinoiden pitävimmistä kumeista. Kumi on pehmeämpi kuin esimerkiksi Otakeissa käytetty XS Edge, jolloin pienimmätkin otteet tuntuvat jalan alla paremmin. Myös hieman slouppaavilta otteilta saa ponnistettua hieman helpommin. 

P3 alusta pitää huolen siitä, että kengän muoto säilyy aina sen elinkaaren loppuun saakka. Pienenä yksityiskohtana voin mainita, jota moni ei tiedä, että Solution kiipeilykenkien kantapäähän on laitettu pieni pehmuste, joka vaimentaa iskua, kun hyppäät esimerkiksi ulkona vaikkapa hitusen patjan ohi. Samaa tekniikkaa käytetään jo muun muassa Skwamoissa, Otakeissa ja Katakeissa.

Nämä ovat siis hyvät kiipeilykengät hänkille, niin kallioille kuin bouldereillekin, mutta onpa näillä menty myös Hiirityöläinen Luolavuoren Siloseinällä. Ja sitä voisi kutsua jo släbiksi tai kuten Italiassa tavataan topoihin kirjoittaa, ”slightly overhanging slab”. Mitä se sitten ikinä tarkoittaakaan.

Jos et tiedä mitkä kengät ostaisit, nämä ovat melko varma valinta.

Ja kun ensimmäistä kertaa kokeilet näitä jalkaan, tuntuma voi yllättää.

Kokoja rajoitetusti jäljellä, joten laita viestiä meille ja nappaa omasi vielä kun ennätät.

KOKOTAULUKKO (avaa taulukon uuteen ikkunaan)

VARASTOTILANNE:

Joensuu

39
39½ (loppu)
40
40½ (loppu)
41 (loppu)
41½ (loppu)
42 (loppu)
42½ (loppu)

Turku
37
39
39½
40 (loppu)
40½
41
41,5 (loppu)
42

Katso alta esittelyvideo

Lue myös artikkelimme kiipeilykenkien valinta.

128€