La Sportiva Otaki-kiipeilykengät (M)

La Sportiva Otaki

Salilla kuultua: ”Aluksi kengät tuntuivat hieman jäykiltä, mutta 5-6 kerran jälkeen Otaki-kiipeilykengät tuntuvat jo tosi hyvältä jalassa!”

Ahdistaako Miura VS pikkuvarvasta niin, että liikavarvas on viiden reitin päässä?

Otakit tuovat kenties helpotuksen tähän vaivaan. La Sportiva mainostaa tätä oivana yleiskenkänä. Ja sitähän ne ovatkin. Yleiskenkä on ehkä hieman halventava termi tosin, koska lähtökohtaisesti nämä ovat kuitenkin suorituskengät.

Släbeille en välttämättä näiden kanssa kuitenkaan lähtisi, riippuu tietysti siitä, minkä kokoisena päätät nämä hankkia.

Ja onko kengillä väliä? Tätä kannattaa kysyä eräältä, joka oli tahkonnut yhtä boulderia Geniuksilla (koska eihän se kengistä ole kiinni). Vaihtoi kuitenkin näihin ja reitti menikin ensimmäisellä yrkällä.

Tositarina.

Kenties sopivampi kenkä leveälestisille

Pieni varoituksen sana kuitenkin tähän kohtaan. Jos olet tottunut kiipeilemään pehmeämmillä kengillä, nämä voivat aluksi tuntua hieman koppuroilta. Mutta kun ajat nämä sisään, lähetyskengät ovat valmiit. Otakeissa, kuten myös Skwamoissa, on leveämpi lesti, kuin mihin muissa La Sportivan malleissa on totuttu.

Mukava lisä meille leveälestisille.

Kengästä löytyy tutut La Sportivan käyttämät teknologiat: P3, mikä takaa kengän hyvän muodon koko sen elinkaaren ajaksi sekä tukea isovarpaalle listoilla seisoessa. Patentoitu S-heel antaa myös tukea heelhookeihin, tosin näissä ei ole varpaiden päällä kumia, mikä tekee ehkä toe hookit haastavimmiksi, toisin kuin esimerkiksi Skwamoissa tai Solutioneissa.

Mutta kuka nyt toehookeja kesken köysireitin tekisi?

Tarrakiinnitys tekee kenkien laitosta jalkaan nopeaa ja vaivatonta.

Pohjassa on käytetty XS Edge -kumia, mikä on hieman tukevampaa kuin XS Grip. La Sportivalla ilmeisesti ajateltu, että miehille XS Edge antaa paremman tuen listakiipeilyyn.

Otaki-kiipeilykenkä soveltuu niin bouldereille, sporttireiteille (eihän Suomessa juuri muuta olekaan kuin verttilistaa?) kuin trädikiipeilyynkin.

Kokoja on tällä hetkellä rajoitetusti, joten osta omasi vaikka jo tänään.

VARASTOTILANNE:

Joensuu tilaustavara

Turku
39½
40 (loppu
)
40½ (loppu)
41 (loppu)

Voit katsoa tästä vinkkimme kiipeilykenkien valintaa.

139€