Tulossa – uusi ja samalla erilaisin seikkailuni

Hellou,

uudet seikkailut kutsuvat! Mitäs nyt kun on pyöräilty, melottu, moottoripyöräilty…? Olen huomannut omissa seikkailuissani, että niiden toteuttaminen noudattaa käänteistä järjestystä siihen nähden,

Loppumatkasta pitäisi olla tälläiset maisemat.

Loppumatkasta pitäisi olla tälläiset maisemat.

milloin olen ne ”keksinyt”. Siis mitä uudempi idea, sitä aiemmin olen sen toteuttanut. Joskun lukio-ikäisenä haaveilin keväthangilla hiihtäessäni (silloin kun olisi pitänyt lukea ylioppilaskokeisiin), että teen pitkän hiihtovaelluksen. Tätä ideaa aloin punnitta tosissaan pari viikkoa sitten kun vaelsin metsässä.

Miksipä ei? Onkos minulla parempaakaan tekemistä?

Jotkut voisivat sanoa, että pitäisi mennä töihin, hankkia perhe, talo, kaksi autoa… Pienen hetken viimeisimmän reissun jälkeen uskoin itsekin tuohon kuvitelmaan.

Kajakkiin mahtuu kaikki tarpeellinen, joka tekee ihmisestä onnellisen ja mahdollisimman vapaan. Luulenpa, että ahkioon mahtunee kaikki tarvittava myös.

Siispä seuraavan seikkailuni reitti on sitten  suksin ja ahkioin taitettava noin 1 400 km matka Suomen läpi aina Norjan Nordkappiin saakka.

Tavoitteena olisi saada elämä, kunto ja rahoitus siihen malliin, että moinen noin 2,5 kuukautta kestävä rykäisy olisi mahdollista tehdä kevättalvella helmikuusta huhtikuun puoleen väliin 2018 tai 2019. Suksilla taitettavan reissun päivämatkat olisivat 20-30 km per päivä, ja perässä kulkisi iso ahkio.

Pienen lisämausteen antaa se, etten ole koskaan ahkiota perässäni vetänyt. Hiihtäminenkin on rajoittunut hoidetuilla laduilla perinteiseen tyyliin pitkälti Kolin kansallismaisemissa ja Utran harjuille Joensuussa. Siispä vinkkejä hiihtovaelluksesta, talvivarusteista ja -olosuhteista otetaan kernaasti vastaan, samoin kuin vinkkejä mahdollisista sponsoreista. Maili on oiva väline tähän (henkka@locorock.fi).

Tämän unelman toteuttaminen on taas uusi ennätys näiden reissujan hintavertailun saralla. Äkkiseltään laskeskelin varusteisiin menevän sellainen 10 000 €, joten kaikki sponssiehdokkaat ja vinkit niistä ovat erittäin tervetulleita!

Terveisin

Henkka
henkka@locorock.fi

Loco Rock

Tämä blogimerkintä kuuluu kategoriaan Yleinen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*
*
Website