Some nuts (joitakin solmuja)

SOME NUTS (MUUTAMA SOLMU) 26.12.2015

Gradun tekeminen sakkasi jälleen. Muutama tiukka päivä, pulma joka ei lähtenyt avautumaan omin konstein ja turhautuminen. Se johti tiukkaan syöksykierteeseen kohti Pohjois-Karjalan mäntymetsää. Kaksi päivää hampaita pureskeltuani oli aika tehdä jotain. Tekemättömyys ei vaan sovi minulle. Aivoni tarvitsevat virikkeitä ja käteni tekemistä.

334A3684

Aloin tehdä solmuja, ja niitä tulikin tehtyä. Innostuttuani vääntelin köydenpätkää pelkästään ensimmäisenä päivänä sen viisi tuntia. Viisi tuntia! Kahvia, solmuja, kahvia netistä uusia solmuja, kahvia. Todella koukuttavaa. Heräsin tähän maailmaan siinä vaiheessa kun kaverini ihmetteli poissaoloani sovitusta tapaamisesta. Hän kylläkin ymmärsi yskän siinä vaiheessa kun astui sisään huoneeseen ja näki minut köysi kädessä. Liekö ollut itsekin joskus uppoutuneena solmujen ihmeelliseen maailmaan?

334A3683

Solmuissa on vaan sitä jotain. On jännää etsiä mallia uudelle solmulle ja sitten kun sen löytää, siitä saa löytämisen iloa. Päässään miettii ”minkähänlainen tuostakin tulee, onko se vaikea, missä sitä voisi tarvita, kenelle sitä näyttäisi?” Sitten onkin se minulle mieleisin vaihe: näpertely. Otat vaan köyden ja alat kietoa sitä itsenä ympärille niin kauan kuin siitä muotoutuu haluttu muoto, jota solmuksi kutsumme. Äsken köysi oli pelkkä suora pätkä. Parilla tarkalla sormen liikkeellä siitä syntyi jotain hyödyllistä ja parhaassa tapauksessa kaunistakin. Viimeisenä solmun tehtyä tehtävänsä, se puretaan ja jäljellä on sama suora pätkä köyttä kuin aloittaessakin. Ihmeellistä.

334A3672

Monelle tulee mieleen solmusta pelkkä umpisolmu, mitä tulee viljeltyä hieman siellä sun täällä mutta, ei, solmut alkavat sian sorkasta tai apinan nyrkistä ja niitä on tämän viiden tuhannen vuoden aikana kirjattu muutama erilainen ylös jälkipolvia varten. Googlesta kannattanee aloitella mutta solmuista on kirjoitettu lukuisia kirjojakin. Näyttäisi äkkiseltään siltä että kaikki elämänsä päivät saisi oikein mukavasti kulumaan opettelemalla solmuja. Totisesti, niin valtava määrä niitä on keksitty. Aivan niin turhautunut en kuitenkaan gradun tekemiseen ole mutta tällaisenä muutaman tunnin pistona ja inspiraation lähteenä köysi ja muutama hassu pikku mutka siihen toimivat oikein hyvin! Muutama solmu taisi avautua päästäkin :)

334A3681

 

Takaisin etusivulle

Tämä blogimerkintä kuuluu kategoriaan Yleinen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*
*
Website