Onko sinulla jo MEGATAVOITE 2018?

Kiipeily on siitä hassu laji, että siinä voi aina etsiä itselleen uusia haasteita. Joskus tosin voi käydä niin, että kiipeily jää junnaamaan pakoilleen, ja huomaa tahkoavan niitä samoja 6b reittejä, mitä aina ennenkin.

Mitä tällöin voisi tehdä?

Yksi keino on asettaa itsellesi MEGATAVOITE (kuulin tästä ensimmäisen kerran KO1-kurssilla muutama vuosi takaperin). Siis joku sellainen mikä kuulostaa niin älyttömältä, että sille nauraa kaveritkin. Mutta ennemmin tai myöhemmin tajuat, että teet juttuja huomaamattasi, mitkä vievät sinua sitä kohti.

Ja yksi päivä huomaat, että olet sen reitin, joka oli sinulle megatavoite aikoinaan, topissa. Ja mikä sen jälkeen muodostuu ihan normijutuksi. 

Ja ei sen tarvitse olla edes reitti. Minulla on pitkään ollut tavoitteena vetää yhden käden leuka, mutta enpä juuri ole tehnyt mitään sen eteen. Ennen kuin viime aikoina. Ja se tuntuu tuottaneen tulosta.

Olen etsinyt ohjeita netistä, miten sitä kannattaa treenata. Olen kysellyt muilta kiipeilijöiltä, miten he sitä treenaavat. Ja yhtäkkiä olen huomannut, että teen niitä treenejä itsekin (mitkä tuntuivat aikaisemmin vastenmielisiltä) melkein joka kerta kun olen tekemisissä sormilaudan, voimistelurenkaiden tai leuanvetotangon kanssa.

Perus leuanveto on jäänyt.

Tekniikan, fysiikan ja psyykeen megatavoitteet

Kiipeily koostuu kolmesta alueesta: tekniikka, fysiikka ja psyyke. 

Jokaiselle näistä voi asettaa oman megatavoitteen. 

Tekniikka

Tekniikkatavoitteeksi sopisi hyvin vaikka Baletti (8a släbi Angelniemessä). Sen alla useaan kertaan käyneenä… en tiedä mistä siitä pitäisi mennä ylös? Mutta varmasti oppisin taas jotain uutta, jos menisin siihen räpeltämään edes yläköydellä.

Fysiikka

Fysiikkatavoitteeksi sopisi vaikka joku boulderi, vaikka Kellarijengi (8A). Tai jos haluaa aivan revitellä, niin Hypergravity (8B).

Psyyke

Mutta megapsyyketavoitteeksi sopisi mainiosti Suojelusenkeli (7A boulderi Luolavuoressa). 7 metrisen järkäleen kanttipätkä, jonka ohi kuljen käytännössä päivittäin. Se tuntuu niin älyttömältä. En vielä oikein pysty edes kuvittelemaan itseäni keikkumassa siellä, saatikka dynoamassa toppiin. Mutta kuitenkin huomaan miettiväni, että olisipa siisti käydä edes köyden kanssa katsomassa otteet ja muuvit. Ja kun pikkusormen antaa…

Mites sinä? Oletko vielä asettanut itsellesi megatavoitteita? Mitkä ne sinulla voisi olla? Heitä omat tavoitteesi kommenttikenttään. Koska kun tuot ne julki, sinulla on hieman kovempi paine tehdä töitä niiden eteen…

No mutta (jos mahdollista), nyt on aika nauttia kauniista ilmasta ja olla ajattelematta kiipeilyä, rentoutua hieman, ja ehkä vasta huomenna taas suunnata kohti kiipeilyseiniä.

Hauskaa uutta vuotta toivottavat locolaiset Henkka, Ansa ja Jussi!

PS. Uusien kiipeilyvarusteiden hommaaminen ei sen sijaan pidä olla megatavoite. Kiipeilyvarusteet saat päivitettyä helposti vaikkapa Loco Rockin kautta.

Tämä blogimerkintä kuuluu kategoriaan Yleinen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*
*
Website