Onnin kokemuksia Skwama-kiipeilykengistä

Olet varmaan samaa mieltä siitä, että kiipeilykenkien ostaminen ei ole aina helppoa.

Merkkejä on lukemattomia, malleista, ja käyttötarkoituksista puhumattakaan.

On aggressiivista, symmetristä, asymmetristä, pehmeää ja jäykkää kenkää…

… pehmeää ja kovaa pojakumia.

Ja nettifoorumit ovat pullolaan erilaisia kokemuksia kiipeilykengistä.

Koita siinä sitten valita itsellesi juuri oikeanlaiset kiipeilytossut!

Mutta onneksi kuitenkin muiden kokemuksista voi viisastua.

Nimittäin myös Onni Tahvanainen oli kohdannut samat ongelmat.

Ja kuten toisinaan kiipeilykenkien ostossa voi käydä, tässäkään tapauksessa prosessi ei suinkaan ollut helppo.

Lue seuraavaksi saiko Onnin kokemuksia Skwama-kiipeilykengistä.

Kiipeilyvälinearvostelussa La Sportiva Skwama (kirjoittanut Onni Tahvanainen)

Minulla oli ollut jo pidemmän aikaa tarkoituksena päivittää vanhat tossut uusiin.

Haussa oli ennen kaikkea suorituskysyinen yleiskenkä. Kyseinen yhtälö osaa tunnetusti tuottaa välillä hieman problematiikkaa ja mahdollisesti kompromisseja…

Olin sovitellut useita malleja kuten Miura, TC Pro, Anasazi, Mythos.. päätös tuntui yllättävän vaikealta ja uusien kenkien valinta venyi venymistään.

Lopulta en jaksanut enää pitkittää prosessia ja kun ainoat ehjät kenkäni olivat löytäneet uuden omistajan, oli aika suunnata Loco Rockin varastolle sovitteluhommiin. Ajatus allround-mallista oli pikkuhiljaa vaihtunut päätöksenteon vaikeudesta johtuen enemmän agressivisempaan suuntaan ja olin jo melko varma että tulisin päätymään Miura VS:ssään. Kuitenkin kun sain Skwamat jalkaan, oli valinta suhteellisen selkeä.

Ja Skwamathan ne mukaan lähtivätkin!

La Sportiva Skwama kiipeilykengät

Kenkien ensituntuma yllätti

Ensituntuma Skwamoissa oli loistava.

Sovittaessani mm. Solutioneita ja Miura VS:siä, tuntuivat ne hieman liian kapeilta omaan jalkaani, mutta Skwamojen hieman leveämpi lesti osoittautui erittäin sopivaksi.

Päädyin kokoon 40.5 ja hieman yllätyin siitä, miten hyvältä kyseisen kokoinen kenkä tuntui 42 koon jalassani.

Kenkä ei puristanut mistään kohtaa ikävästi, edes kävellessä. Istuvuus oli siis tasaisen napakka. Luonnollisesti oli siinä vaiheessa selvää, ettei kenkää välttämättä haluaisi pitää kovin pitkiä yhtämittaisia aikoja jalassa, mutta en myöskään uskaltanut valita 41 kokoista sillä en ollut varma kuinka paljon kengät tulisivat käytössä venymään (tästä lisää hetken päästä).

Olen nyt kiivennyt Skwamoilla noin kuukauden verran Joensuun lähikallioilla, Vuorivaarassa, Moisseenvaarassa ja Notkossa sekä Kuopiossa Haminalahden släbireiteillä. Kiipeilykengät ovat osoittautuneet erittäin monipuolisiksi ja soveltuvat loistavasti kaikkeen släbiltä hänkille ja sportista trädittelyyn.

Voiko yhdet kengät suoriutua kaikesta?

Näissä kengissä on todellakin potentiaalia ”yhden kengän quiveriksi.” Vaikka aivan ensimmäisillä kiipeilykerroilla kengät tuntuivat melkein liian tiukoilta, noin viiden kiipeilypäivän jälkeen pientä venymää ja muotoutumista oli tapahtunut sen verran, että mitään ikäviä tuntemuksia ei jaloissa esiinny vaikka ensimmäisellä kerralla kenkien tiukkuus vielä vähän mietitytti.

XS Grip 2 -pohjakumi on sopivan pehmeää ja pienimmilläkin listoilla pysyminen tuntuu varmalta vaikka kivi olisi hieman liukkaan tuntuista. Pohja antaa tarkan tuntuman kallioon ja kärjen saa helposti ujutettua kapeisiinkin koloihin.

Koska Skwamoissa on vain yksi tarrakiristys, antaa kenkä juuri sopivan verran periksi jalan leventyessä otteille astuttaessa. Lisäksi kantaosa on huukatessa todella pitävä eikä ainakaan itselläni jää minkäänlaista tyhjää koloa kantapäähän.

Juuri huukkailu onkin mielestäni yksi Skwamojen suurimmista vahvuuksista. Jos etsit mukavan tuntuista ja erittäin suorituiskykyistä kiipeilykenkää joka tekee aina mieli sujauttaa jalkaan reitistä riippumatta, Skwama saattaa olla juuri se mitä haet.

Kenties Olhavan reittejä korkeammille nousuille saattaisin valita ennemmin 41 kokoisen, mutta jos pääasiassa kiipeää alle köydenmitan reittejä niin itse suosin hieman napakampaa kokoa.

Kaiken kaikkiaan kyseessä on vallan mainio, äärimmäisen kykenevä kenkämalli, ja etenkin jos jalkasi on lestiltään hieman ”tavallista” leveämpi kuten minulla, täytyy antaa vahva suositus tälle La Sportivan uutuudelle!

Millaisia kokemuksia sinulla on ollut La Spotivan Skwamoista?

Tämä blogimerkintä kuuluu kategoriaan Kengät.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*
*
Website