Kärvistelyä

Mikä saa ihmisen hakeutumaan kerta toisensa jälkeen sellaisiin paikkoihin ja oloihin, että on syytä tunnustaa tosiasiat ja kysyä itseltään: ”onko tässä mitään järkeä?” Järkeväähän olisi  tällaisen puuhastelun sijasta lukea  Aku-Ankkaa ja Super-Hessua kotona lämpimässä tai sosialisoitua muiden kiipeilijöiden kanssa siistillä sisäseinällä kaikkien mukavuuksien, kuten juoksevan veden ja posliinisen vessan äärellä.

Kahden vuoden ajan olen nyt  löytänyt itseni aika ajoin kärvistelemästä paukkupakkasissa jääputouksilla pitkin Pohjoismaiden maita ja mantuja. Muutama hieno kuva on otettu, monta uutta kaveria saatu ja lukuisia tarinoita, uskomattomia tarinoita tarina-arkkuun jemmattu. Viimeinen pitkälti oman hyvän mielikuvituksen ansiota. Perjantai-iltana keskustasta saa samat asiat. Vähintään.  Ei tarvitse mennä Korouomaan saakka paukkupakkasiin kärvistelemään.

Hieman pohdiskeltuani ja etsiskeltyäni syitä moiseen käyttäytymiseen, nurkan takaa kurkisteli kaksi syytä moiseen kärvistelyyn:

1. Huolet unohtuvat.

2. Kakku maistuu paremmalta.

Nyt siis pähkinöinti on mennyt filtterin läpi, mihin on  jäänyt normaalit ”itsensä koettelu ja rajojen etsintä” -, ”nainen on kaiken takana”- ja ”adrenaliinikiksi”-syyt. Listan ensimmäinen juontaa juurensa siitä, että olen pohjimmiltani huolehtijaluonne vaikka kaiken häseltämisen alta sitä ei aina erotakaan. Kun on jotain akuuttia ihoon ottavaa, kuten naamaa kirpistävä pakkanen keskellä yötä makuupussissa nukkuessa, niin normaaliin elämään liittyvät huolet painuvat hetkeksi taka-alalle. Sellainen irtiotto kai se on.

Toinen listassa on  lehdestä, jonka nimi ja julkaisuvuosi on vaipunut unholaan kuten lausahduksen sanoja ja harrastuskin. Siinä haastateltiin jotain ulkoilma-aktiviteettien ja Korouoma jääkiipeilyä suurempaa kärvistelyä harrastavan mielipidettä siitä miksi moista tehdä. Tuo vastaus on jäänyt mieleen. Kaikki paikat romuna, koeteltuna ja väsyneenä  omaan sänkyyn köllähtäminen ja seuraavana aamuna siitä herääminen, aamukahvin keittäminen ja  lämpimästä ikkunan läpi ulos katsominen saa hymyn hiipimään suupieliin.

 

IMG-20160226-WA0000

 

 

Tämä blogimerkintä kuuluu kategoriaan Yleinen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*
*
Website